Beach volleyn SM-finaalit palaavat Jyväskylään

Kesällä 2015 loistavan suosion saavuttanut beach volleyn SM-finaaliturnaus palaa Jyväskylään vuoden tauon jälkeen. Beach volleyn SM-kiertueen huipentava kolmipäiväinen finaaliturnaus pelataan Jyväskylän satamaan rakennettavalla tapahtuma-alueella 11.–13.8. Saman viikonlopun aikana selvitetään sekä aikuisten että junioreiden mitalistit. SM-kiertue myös starttaa Jyväskylässä 31.6. –2.7. pelattavalla osakilpailulla.

– Edellisten kesien onnistuneet tapahtumat ja Tuomiojärven uimarannan loistavat kentät ovat suurimmat syyt siihen, että finaaliturnaus saatiin Jyväskylään. Yhteistyö Jyväskylän kaupungin ja Lentopalloliiton kanssa on toiminut hienosti. Tavoitteena on rakentaa tälläkin kertaa kiinnostava tapahtuma huippu-urheilun ympärille, JyväsLentiksen toiminnanjohtaja Taneli Nieminen suunnittelee.

Aikuisten SM-finaaleita varten rakennetaan Jyväskylän satamaan pääkenttä, jolla pelataan kaikki ottelut perjantain puolivälieristä sunnuntain finaaleihin. Finaaliturnauksessa on mukana Suomen 8 parasta nais- ja miesparia. Junioreiden pelit pelataan Tuomiojärven uimarannan kentillä lukuun ottamatta finaaleita, jotka pelataan pääkentällä.

– Hienoa, että finaalit pelataan vuoden tauon jälkeen taas Jyväskylässä. Toissavuotinen finaaliturnaus oli erittäin upeasti järjestetty ja väkeä oli katsomossa hieno määrä. Tänäkin vuonna turnaukseen saapuvat kaikki maamme parhaat pelaajat, beach volleyn maajoukkueen päävalmentaja Kai Liukkonen iloitsee.

Suomen Lentopalloliiton ja JyväsLentiksen välillä solmittu sopimus SM-finaalien järjestelyistä kattaa myös kesät 2018 ja 2019, eli kotimainen beach volley -kesä huipentuu Jyväskylässä seuraavat kolme vuotta. Pitkän sopimuksen taustalla on aiempien kesien onnistuneet tapahtumat ja yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa toteutetut Tuomiojärven uimarannan loistavat kentät.

– Biitsi kuuluu suomalaiseen kesään ja on todella hienoa, että finaalit järjestetään Jyväskylässä tulevina vuosina. JyväsLentiksellä on järjestelyistä hyvää kokemusta aiemmilta vuosilta ja Jyväskylän uusittu satama tarjoaa loistavat puitteet lajin seuraamiseen. Myös kaikille kaupunkilaisille avoimet biitsikentät Tuomiojärven rannassa palvelevat tapahtumaa, Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluiden palvelujohtaja Ari Karimäki toteaa.

Elokuussa 2015 ensimmäisen kerran Jyväskylässä järjestetty tapahtuma herätti suurta kiinnostusta ja katsomot täyttyivät ääriään myöten täyteen. SM-finaalitapahtuma palkittiin Keski-Suomen Urheilugaalassa Jokeri-palkinnolla ja sijoittui toiseksi äänestyksessä vuoden keskisuomalaisesta urheiluteosta.

– Beachvolleyn SM-kilpailut sopivat erinomaisesti Tapahtumakaupunki Jyväskylään ja satamaan. Urheilukilpailujen ja -tapahtumien määrä kaupungissamme kasvaa vuosi vuodelta, Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpää iloitsee.

Tuomiojärven uimarannan kentillä pelattavan SM-osakilpailun yhteydessä pelataan myös U14-junioreiden SM-osakilpailu. Lisäksi SM-finaalitapahtumaa edeltävänä viikonloppuna 5.-6.8. Jyväskylässä taistellaan Masters SM-mitaleista. Kaikkiin kesän beach volley -tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy.