Pekka Piippo ja Jyrki Nurminen kesän toiseen osakilpailuvoittoon Jyväskylässä

Beach volleyn SM-kiertueen Jyväskylän osakilpailun voiton veivät miehissä Pekka Piippo ja Jyrki Nurminen. Naisissa Anete Krastina ja Jana Jaudzema olivat puolestaan viikonlopun ykköspari.

Miesten finaalissa kohtasivat toisilleen erittäin tutut parit Pekka Piippo / Jyrki Nurminen ja Harri Suonikko / Saku Viljamaa. Kesän toista osakilpailuvoittoaan tavoitelleet Piippo/Nurminen aloittivat ottelun hieman vaisusti. Taitavat Suonikko ja Viljamaa käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja ottivat ensimmäisestä erästä suhteellisen selvän voiton pistein 21–16. Yleisöön menevän ottelun ja Jyväskylän osakilpailun voiton veivät kuitenkin Piippo ja Nurminen lukemin 2–1 (16–21, 23–21, 15–11).

– Turnaus oli meiltä nousujohteinen: lauantain peleissä oli hieman totuttelemista Jyväskylän kenttien pehmeään hiekkaan, mutta sunnuntaina oma peli kulki jo paremmin. Finaali oli erittäin tasainen ja hyvätasoinen, Jyrki Nurminen kommentoi voitetun finaalin jälkeen.

Naisten turnauksesta odotettiin kovatasoista ja huipputasaista kun mukana oli sekä kovia ulkomaalaisia että edellisissä turnauksissa kärkisijoille sijoittuneet suomalaisparit. Viikonlopun aikana nähtiinkin erittäin viihdyttävää beach volleyta. Turnauksen tasaisuudesta kertoo paljon se, että molemmat finaaliparit raivasivat tiensä loppuotteluun tappiokaavion kautta.

Erittäin fyysiset latvialaiset Anete Krastina ja Jana Jaudzema olivat sunnuntain otteluissa pitelemättömiä. Aamun puolivälierässä kaatuivat virolaiset Kristi Nõlvak / Julija Mõnnakmäe erin 2–0 (21–14, 21–16) ja välierässä nuoret suomalaislupaukset Ida Sinisalo / Niina Ahtiainen niin ikään puhtaasti 2–0 (21–18, 21–16).

Naisten finaalissa latvialaiset saivat vastaansa Eveliina Koljosen ja Nette Tuomisen, jotka olivat kaataneet välierässä kahden edellisen osakilpailun ykköset Kirsi Hyttisen ja Julia Tokarenkon niukasti 2–0 (21–18, 22–20).

Vatsataudin kanssa kamppailleet Koljonen ja Tuominen joutuivat hyvistä erien aluista huolimatta toteamaan Krastinan ja Jaudzeman tällä kertaa vahvemmiksi suoraan erin 2–0 (21–15, 21–14).

Seuraava osakilpailu pelataan 22.-24. heinäkuuta Helsingissä, SM-finaalit 12.-14. elokuuta Kouvolassa.

Sijoitukset Jyväskylän osakilpailussa

Miehet

1. Pekka Piippo / Jyrki Nurminen
2. Harri Suonikko / Saku Viljamaa
3. Santeri Sirén / Miro Määttänen
3. Jaakko Keskitalo / Teppo Pulkkinen

Naiset

1. Anete Krastina / Jana Jaudzema
2. Eveliina Koljonen / Nette Tuominen
3. Kirsi Hyttinen / Julia Tokarenko
3. Ida Sinisalo / Niina Ahtiainen