Kotimainen beach volley -kesä huipentuu Jyväskylässä

Kotimainen beach volley -kesä huipentuu Jyväskylässä

Loistavan suosion saavuttanut beach volleyn SM-finaalitapahtuma kokoaa Suomen parhaat pelaajat Jyväskylään myös tulevana kesänä. Beach volleyn SM-kiertueen huipentava kolmipäiväinen finaaliturnaus pelataan Jyväskylän satamaan rakennettavalla tapahtuma-alueella 10.–12.8. Saman viikonlopun aikana selvitetään sekä aikuisten että junioreiden mitalistit.

SM-finaaleita varten rakennetaan Jyväskylän satamaan pääkenttä, jolla pelataan kaikki aikuisten ottelut perjantain puolivälieristä sunnuntain finaaleihin. Finaaliturnauksessa on mukana Suomen 8 parasta nais- ja miesparia. Junioreiden pelit pelataan Tuomiojärven uimarannan kentillä lukuun ottamatta finaaleita, jotka pelataan sunnuntaina pääkentällä.

– On hienoa lähteä rakentamaan kesän SM-finaaleita aiempien onnistuneiden tapahtumien jatkoksi. Huipputason beach volleyn ympärille luodaan entistä parempi kokonaisuus palvelemaan tapahtuman yleisöä ja yhteistyökumppaneita, JyväsLentiksen toiminnanjohtaja Taneli Nieminen suunnittelee.

Suomen Lentopalloliiton ja JyväsLentiksen välillä solmittu sopimus SM-finaalien järjestelyistä kattaa myös kesän 2019, eli kotimainen beach volley -kesä huipentuu Jyväskylässä seuraavat kaksi vuotta. Pitkän sopimuksen taustalla on aiempien kesien onnistuneet tapahtumat ja yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa toteutetut Tuomiojärven loistavat kentät.

– Jyväskylä on upea urheilukaupunki, jonne on mahtava suunnata Suomen beach volley -kesän ykköstapahtumaan. Arvostan erittäin korkealle paikallisen turnausjärjestäjän ponnistelut onnistuneen turnauksen eteen. Hienoa, että myös nuorten finaalitapahtuma on samaan aikaan samassa paikassa ja he pääsevät pelaamaan finaaliottelut pääkentällä, beach volleyn maajoukkueen päävalmentaja Kai Liukkonen iloitsee.

SM-finaalien lisäksi Jyväskylässä pelataan juniorien U14- ja U16-sarjojen SM-osakilpailu 16.–17.6. sekä Avoimen kiertueen turnaus 30.6.–1.7.

Kaikkiin kesän beach volley -tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy.